Detta är Star FM

Om Oss ikon.

Efter tusentals DJ-jobb runt om i landet och många år i olika radiosammanhang såsom Sveriges Radio, HIT FM, Gold FM och Country Sweden, har det blivit dags för de båda Växjöprofilerna Fredrick Göthberg och Ray Matson att göra radio tillsammans.

Star FM är närproducerad radio från hjärtat av Växjö. Här ges lyssnarna möjlighet att ta del av aktuella ämnen inom kultur, idrott, mat & dryck, näringsliv och mycket annat med lokal prägel. Musiken hämtas framförallt från 1990-talet men vi spelar en och annan ny låt också. Det centrala för oss är att skapa en skön mix av musik och intressanta nedslag i stort och smått.

Lyssnar gör man både traditionellt på 102,4 i Växjö men givetvis också dygnet runt på webben eller i appen.

Välkommen till Star FM Växjö!

Välkommen till Star FM Växjö!

Det är vi som hörs

Fredrick Göthberg

Programledare Fredrick Göthberg.

Fredrick Göthberg är Växjöbördig och kan staden utan och innan. Han började sin radiokarriär som springpojke på Sveriges Radio åt Ray Matson på programmen Sportlovsextra och Bit Box.

Med egna program från 1988 och fram till idag för Sveriges Radio, Hit FM och Gold navigerar Fredrick på säker småländska bakom mixerbordet.

Han har dessutom gjort mer än 1.300 spelningar som DJ i främst södra Sverige under nästan 20 års tid.

En lite mer tveksam merit är att han har dansat tryckare med Samantha Fox. Ni kommer väl ihåg henne?

Ray Matson

Programledare Ray Matson.

Ray Matson är född i Lycksele men uppvuxen i Växjö. Han är äldst i gänget men på grund av gravt snedvriden självbild så förstår han inte det utan tror sig vara 27 år fortfarande.

Detta gör att Ray fortfarande syns i DJ-bås på populära nattklubbar. Han producerar grym dansmusik och ger ut egna låtar på Housepital Records i Holland.

Eftersom Ray alltid jobbar in lunchen så hinner han med att, förutom radio och musik, jobba som Illusionist (Han är president i Svensk Magisk Cirkel.) och fuska med StandUp Comedy på kända scener framförallt i Stockholm.

Ray är gift med Malin som fungerar som hans styrenhet. Hon ser till att han kommer upp på morgonen och kommer ihåg vad han ska göra.

Det är inte lönt att räkna upp alla Rays tveksamma meriter. Däremot dyker de upp då och då i radion som roliga anekdoter från 38 år i radio-, TV- och underhållningsbranschen.

Malin Matson

Programledare Malin Matson.

Malin Matson är schlagernörden i gänget som går igång på allt som har en fläskig refräng och en tonartshöjning.

Hon har medverkat i X-factor, Orup och Ison sa JA.

Malin har många järn i elden och många bollar i luften, då funkar hon som bäst. Asdålig karaktär när det gäller att träna men har förstått att man måste.

Tre vuxna ungar, fyra barnbarn, fem hästar, tre hundar och en man. Önskar så, att det hade varit tvärt om.

Pluggar för att bli lite klokare samtidigt som hon driver med sig själv, sin familj och sina bedrifter på StandUp-scenerna på Stockholms innehak.

Malin är född och uppvuxen i Alvesta men kärleken förde henne till Växjö. Hon har hjärtat på landet, har drivit hästgård med tillhörande jordbruk, har bott på ett slott, i en vindsvåning i Borgholm, i soldränkt lägenhet i Corralejo, Fuerteventura och nu åter i Växjö vid kanten av en liten sjö på landet.

Vanliga frågor

Nedan har vi sammanställt en del vanliga frågor som vi får. Om du inte hittar svar på din fråga här så får du gärna kontakta oss.

Hur gör jag för att lyssna på Star FM?

Vi vill att Star FM skall vara så tillgängligt som möjligt för dig och därför har du flera olika alternativ att välja på när du vill lyssna:

  • Vanlig radio, hemma eller i bilen. Vi sänder på 102,4 på FM-bandet (Se sändningstider nedan.).
  • I webbläsaren på din dator. Klicka på ”play”-knappen i menyn (Finns ej på mobil.) så kommer du till spelaren. Observera att det finns en liten ikon i nedre högra hörnet på spelaren som ser ut som ett litet webbläsarfönster. Klicka på denna så öppnas spelaren i ett eget litet fönster och du kan surfa vidare till andra sidor utan att musiken tystnar.
  • I mobilen i vår app för iOS eller app för Android.

Jag använder TuneIn, finns ni med där?

Visst gör vi det! Här hittar du Star FM Växjö på TuneIn.

Vilka sändningstider har ni?

På 102,4 på FM-bandet sänder vi alla vardagar kl. 14.00-15.00 och 21.00-23.00. På lördagar sänder vi kl. 18.00-24.00.

Över internet, här på vår webbsida och i app för iOS eller app för Android, sänder vi dygnet runt.

Vem kontaktar jag om jag vill köpa radioreklam?

Om du är intresserad av att köpa radioreklam av oss så kontaktar du Fredrick Göthberg via e-post på fredrick@starfmvaxjo.se eller så ringer du på 0760-27 88 27.