Boktipset med Emmalill Frank.

Emmalill det är jag, en färgglad prick i mina bästa år (det året jag är, är alltid det bästa året).
Emmalill har en dröm och den drömmen är att fylla världen med roliga, knasiga, underbara figurer, filurer, knytt, groll, troll, krumelurer och andra skojiga små väsen som gör livet så mycket roligare.
När hon var barn ville alla hennes kompisar bli sångerskor, poliser, flygkaptener eller artister. Hon ville bli en sagofigur. Då menar Emmalill inte en prinsessa eller så, utan en färgsprakande, oformlig, mönstrad sak, som var busig, snäll och lite elak. Där det inte fanns något som var rätt eller fel. Utan det hon var – det var hon, och just då var det rätt.
Emmalill har illustrerat för flera förlag som Idus förlag, Beta pedagog förlag, Kikkuli förlag, Grensmans förlag och Vombat förlag.

Boktipset med Emmalill Frank

2016-06-26

Kurragömma
Astrid och hennes mamma reser till Spanien för att vandra och för att få tid att umgås efter att pappan omkommit i en olycka. Men det blir inte alls som de tänkt sig. Mamman måste åka iväg ett dygn på en akut jobbgrej och Astrid övertalar henne att hon kan vara ensam kvar i deras hyrda hus.

Rum 312
Vi träffas fortfarande ibland, Bea, Meja och jag. Men vi pratar aldrig om det. Det är en sorts tyst överenskommelse. Som om det kanske aldrig hände om vi inte pratar om det. Men innerst inne vet vi förstås...

2016-05-31

Emmalill tipsar till hängmattehänget!
Sjuka Själar - Kristina Olsson.
Faslig fakta om Märkliga platser - Anna Hansson.