Gamingpodd för föräldrar

Gamingpodd för föräldrar

2017-01-23

Avsnitt 4
Vi pratar om MMORPG, vad innebär begreppet och vad gör man som förälder om ens barn har fastnat och visar beroendetendenser kring sitt spelande?

2016-12-01

Avsnitt 3
Inför julen, vad kan vara en bra gamingjulklapp? Hur funkar VR som är årets julklapp? Hur konsumerar ungdomar media? Hur får vi bort nättroll? NS startar samarbete med Lajks.

2016-11-10

Avsnitt 2
Aengeln är i USA så Magnus har en gäst i studion. Pontus, 21, som är och har varit en gameande ungdom. Det pratas om Pontus uppväxt som dataspelare och hur han har upplevt stöttningen och engagemanget från sina föräldrar. Vi diskuterar spelet CS och förklarar det ur ett föräldraperspektiv.

2016-10-27

Avsnitt 1
Aengeln och Magnus pratar om lan och vad du som förälder kan tänka på när ditt barn vill lana. Dessutom svarar vi på tiotusenkronorsfrågan om gamingutrustning: Måste det vara så dyrt?

2016-10-20

Pilotavsnitt
Aengeln och Magnus dyker ner i gamingvärlden och gör den tillgänglig för föräldrar. Gamingpodd för föräldrar är podden för dig som vill veta mer om vad dina barn och ungdomar håller på med när de spelar eller lära dig mer om gaming i allmänhet.